Szybki i prosty przepis na pyszną przekąskę – Tak przyrządzonej kapustki jeszcze nie jadłaś

Kapusta w tej formie podawana jest niezwykle rzadko. Ja przygotowuję ten przepis na spotkania rodzinne i za każdym razem wszyscy są zaskoczeni!

Dosłownie w kilka minut możesz przygotować kapustę w zupełnie nowy sposób! Zobacz, jakie to proste.

Przygotuj:

  • Kilogram kapusty
  • 3 jajka
  • olej
  • sól, pieprz
  • bułkę tartą

 

Jak zrobić pieczoną kapustę:

Kapustę oczyść, a następnie poćwiartuj na małe plasterki. Co najważniejsze, musisz pozostawić głąb! Następnie przełóż pokrojone warzywo do garnka i gotuj kilka minut w lekko osolonej wodzie.

W tym czasie jajko połącz z przyprawami, roztrzep na gładką masę. 

Lekko podgotowaną kapustę mocz w jajku, następnie obtocz w bułce tartej. Możesz proces powtórzyć. Po tym wkładaj od razu na patelnię i smaż do uzyskania odpowiedniego koloru.

Tak przygotowane warzywo możesz podawać indywidualnie, jak również wykorzystać do dania głównego. Świetnie smakuje z różnymi sosami. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!