Dziś podzielę się z Wami instrukcją, jak przyrządzić ogórkową przekąskę „Pod szaszłykiem”. Marynuj warzywa z miodem i musztardą, aby przygotować najsmaczniejszą przystawkę grillową. Ona pierwsza zniknie ze stołu! Ogórki przygotowywane są szybko i banalnie prosto. Chrupią bardzo apetycznie i pachną letnią świeżością.
Umyj ogórki, ale nie obieraj. Pokrój je na grube plastry.
Paprykę pokrój na małe plasterki. Drobno posiekaj koperek, zetrzyj czosnek na drobnej tarce.
W głębokiej misce wymieszaj ogórki z papryką, koperkiem i czosnkiem. Wlej wodę i olej roślinny.
Dodaj również ocet, sól, musztardę Dijon i miód. Dobrze wymieszaj.
Przykryj miskę ogórków folią spożywczą i odstaw na 1,5 godziny do zamarynowania. W tym czasie ogórki należy przemieszać 2-3 razy. Następnie włóż przekąskę do lodówki na 2 godziny.
To wszystko, chrupiąca przystawka z ogórków jest gotowa.
Comments are closed.