Wspaniałe ogórki miodowe, które idealnie nadają się na grilla – Ta przekąska zawsze pierwsza zniknie ze stołu.

Dziś podzielę się z Wami instrukcją, jak przyrządzić ogórkową przekąskę „Pod szaszłykiem”. Marynuj warzywa z miodem i musztardą, aby przygotować najsmaczniejszą przystawkę grillową. Ona pierwsza zniknie ze stołu! Ogórki przygotowywane są szybko i banalnie prosto. Chrupią bardzo apetycznie i pachną letnią świeżością.

 

OGÓRKI Z MIODEM

SKŁADNIKI

  • 500 g ogórków
  • 25 ml oleju roślinnego
  • 25 ml wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka octu
  • 40 g kopru
  • 1 ostra papryczka chilli

PRZYGOTOWANIE

Umyj ogórki, ale nie obieraj. Pokrój je na grube plastry.

 

Paprykę pokrój na małe plasterki. Drobno posiekaj koperek, zetrzyj czosnek na drobnej tarce.

 

W głębokiej misce wymieszaj ogórki z papryką, koperkiem i czosnkiem. Wlej wodę i olej roślinny.

 

Dodaj również ocet, sól, musztardę Dijon i miód. Dobrze wymieszaj.

 

Przykryj miskę ogórków folią spożywczą i odstaw na 1,5 godziny do zamarynowania. W tym czasie ogórki należy przemieszać 2-3 razy. Następnie włóż przekąskę do lodówki na 2 godziny.

 

To wszystko, chrupiąca przystawka z ogórków jest gotowa.

 

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!