You might also like
Śmietankę należy wlać do teflonowej miski, dodać do niej cukier i zagotować. Od czasu do czasy należy to przemieszać. Gotować trzeba do momentu osiągnięcia 115 stopni, czyli ok 5 do 7 minut. Po zdjęciu z ognia dodać trzeba kakao w proszku.
Następnie wymieszać tak, by w masie nie było grudek. Po dodaniu masła wymieszaj a następnie ostudź. Poleca się zostawienie w lodówce na noc dla ostygnięcia. Kolejnego dnia należy ubić. Wykorzystać można do klejenia, zdobienia czy ciast.
Do przygotowania kremu w tej wersji potrzebne będzie jedynie:
Po rozgrzaniu śmietanki w rondelku dodać do niej należy posiekaną wcześniej czekoladę. Należy to mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Kolejno bez mieszania poczekać należy aż po bokach zaczną tworzyć się niewielkie bąbelki, a następnie zdjąć rondelek z ognia.
Comments are closed.