Przygotowując, to danie należy tylko pamiętać, by najpierw przygotować sobie wszystkie niezbędne składniki, a dopiero potem zacząć je smażyć. Ziemniaki z cebulką są idealne jako samodzielne potrawa lub jako dodatek do innych dań. Wyśmienicie smakują w towarzystwie mięsnych sosów.
Najpierw przygotowujemy składniki. Cebulę kroimy w pierścienie. Czerwoną paprykę kroimy na cienkie paseczki, a ziemniaki i marchewkę trzemy na tarce na długie i cienkie kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy przygotowaną cebulę i smażymy ją kilka minut. Kolejno dodajemy marchewkę. Smażymy składniki 2-3 minuty, mieszając. Następnie dodajemy stare ziemniaki i smażymy całość (mieszając) kolejne 5 minut.
Gdy ziemniaki będą już gotowe, dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i smażymy wszystko jeszcze przez minutę. Na koniec dodajemy słodką czerwoną paprykę, czarny mielony pieprz i sos sojowy z octem i wszystko dokładnie mieszamy.
Comments are closed.