Tureckie bułeczki z nadzieniem twarogowym. Ich powala na kolana. Jeszcze takich nie jadłaś.

Tureckie bułeczki jest bardzo podobna do naszych bułeczek z twarogiem. Ciasto nie zawiera drożdży, nadzienie jest soczyste i wyraziste, a smak jest po prostu wyjątkowy. Warto spróbować!

Składniki

  • Mąka pszenna – 430 g
  • Proszek do pieczenia – 12 g
  • Jajko – 3 sztuki
  • Masło – 100 g
  • Cukier – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Olej słonecznikowy – 60 g
  • Kefir – 100 ml
  • Ocet – 15 ml
  • Bryndza – 250 g

Przygotowanie

Wymieszaj za pomocą trzepaczki miękkie masło z octem, kefirem, solą i cukrem. Następnie dodaj 2 białka i 1 żółtko. Następnie dodaj proszek do pieczenia i mąkę. Przesiej ją do miski w 2 etapach, nie przerywając ugniatania. W rezultacie powinnaś otrzymać miękkie, delikatne ciasto.

 

 

Rozwałkuj ciasto w rolkę i podziel na małe kawałki. Aby zrobić nadzienie wymieszaj za pomocą widelca ser z jednym jajkiem. Posyp pierwszy kawałek ciasta mąką, rozgnieć dłonią aby uzyskać mały placek. Na środku umieść trochę nadzienia. Połącz krawędzie ciasta, dociśnij ciasto dłonią na wierzchu. Zrób to z każdym kawałkiem ciasta.

 

 

Połóż gotowe na blasze wyłożonej pergaminem. Nasmaruj je roztrzepanym białkiem. Zrób małe nacięcie na wierzchu każdego ciasta. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C przez pół godziny lub trochę dłużej. Kieruj się mocą swojego urządzenia.

 

Tureckie bułeczki według tego przepisu są super miękkie i soczyste w środku! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!