Jeśli chcesz zjeść wykwintne danie wcale nie musisz udawać się w tym celu do restauracji. Równie dobrze twój dom może zamienić się w najbardziej luksusowy lokal w mieście. Wystarczy przepis, którym zachwycisz męża, dzieci i całą rodzinę.
Pieczone żeberka idealnie się nadadzą zarówno, jako danie główne, jak i przystawkę dla gości na imprezie rodzinnej. Skórka po upieczeniu idealnie odstaje od kości sprawiając, że smak na długo pozostaje w pamięci.
Żeberka dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i wytrzeć ręcznikiem papierowym.
Mięso przyprawić solą, rozmarynem i czosnkiem z obu stron.
Przygotować blachę wyłożoną folią spożywczą. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 50-60 minut.
Sos: zagotować musztardę, sos sojowy, miód i ketchup przez 5 minut. Po godzinie wyjąć mięso i posmarować je sosem.
Comments are closed.