Dziś proponuję Wam fantastyczne połączenie chrupiących warzyw z aromatycznymi dodatkami. Idealna propozycja dla każdego!
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, a następnie pokrój w dużą kostkę. Cukinię oczyść i obierz. Tak przygotowane warzywo pokrój w plasterki. Oprósz solą i odstaw na parę minut w misce.
W tym czasie sparz pomidory, pokrój w ćwiartki, cebulę w kostkę, a zioła poszatkuj. Następnie rozgrzej tłuszcz na patelni i podsmaż na nim plasterki cukinii. Staraj się nie spalić, zdejmuj warzywo, kiedy będzie miało złocisty kolor. Zdejmując cukinię, kładź od razu na ręcznik papierowy – dzięki temu pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu. Przypieczone i ostygnięte plastry cukinii pokrój na połówki.
Do cukinii dodaj pozostałe warzywa. Na koniec zapraw śmietaną, przypraw według uznania. Świeża i aromatyczna sałatka gotowa.
Comments are closed.