Potrawy pieczone w piekarniku cechują się przede wszystkim tym, iż są one znacznie bardziej dietetyczne i miękkie. Ten posiłek zachwyci swoim smakiem każdego, kto go spróbuje!
Warto wypróbować go na rodzinne spotkania czy też na zwykły, domowy obiad.
Kapustę pokroić na plastry o grubości 2 cm, a następnie ułożyć je na natłuszczonej wcześniej blaszce do pieczenia. Potem posolić ją oraz popieprzyć.
Na wierzch ułożyć natomiast udka z kurczaka. Czosnek obrać i rozgnieść albo drobno zetrzeć i wymieszać go z oliwą, pieprzem i solą albo ulubionymi ziołami.
Taką mieszanką posmarować mięso. W między czasie rozgrzewać piekarnik. Kiedy mięso na kapuście będzie już przygotowane, blaszkę do pieczenia wstawić do piekarnika.
Warzywa spod kurczaka mogą być świetnym dodatkiem do dania. Po upieczeniu, kapustę można podsmażyć na patelni, w celu uzyskania jeszcze bardziej wyraźniejszego smaku.
Comments are closed.