Ten przepis z pewnością Cię nie zawiedzie – Bardzo łatwy w przygotowaniu, a mięso zaskakująco smaczne.

Udka z kurczaka smakują zawsze — choć proste, nigdy się nie nudzą!

Najlepszym i ulubionym sposobem na udka kurczaka będzie ten łatwy w przygotowaniu, a jednocześnie czyniący mięso niezwykle smacznym. Co sprawia, że jest takie pyszne? Marynata, w której udka pozostają przez określony czas. To sprawia, że są tak dobre!

 

Wystarczy raz jeden sięgnąć po ten przepis, by wracać do niego za każdym razem, kiedy przyjdzie ochota na domowego kurczaka.

Składniki:

  • 12-15 udek kurczaka
  • 30 ml oleju roślinnego
  • 3 łyżeczki miodu
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 80 ml sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
  • sól do smaku

Dodatki:

  • 600 g ziemniaków
  • 350 g pieczarek
  • 100 g twardego żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 100 ml wody
  • 100 ml śmietany do gotowania
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • olej do smażenia

Przygotowanie

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!