Domowy krem rafaello – Delikatny krem powala smakiem każdego. Hit w mojej kuchni

Jeden z ulubionych przysmaków nie tylko dzieci, ale i dorosłych.

Smak, który podbija cały świat i któremu mało kto jest w stanie się oprzeć. Raffaello, bo o nim tu mowa, jest prostsze do wykonania niż myślisz! Do jego stworzenia potrzebujesz jedynie 4 składników.

 

 

Prezentujemy szybki i prosty sposób, jak samemu wykonać domowy krem raffaello.

SKŁADNIKI:

  • 200 g masła
  • 200 g białej czekolady
  • 400 g mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 70 g wiórków kokosowych

PRZYGOTOWANIE:

W rondelku umieść połamaną czekoladę i pokrojone masło. Podgrzewaj na małym ogniu ciągle mieszając, aż do momentu uzyskania gładkiej masy. Uważaj, żeby jej nie przypalić. Teraz możesz odstawić rondel z ognia. Dodaj mleko skondensowane i całość wymieszaj tak, aby składniki się połączyły.

 

Następnie, ciągle mieszając, powoli dodawaj wiórki kokosowe. Poczekaj aż krem delikatnie przestygnie i przelej go do słoiczków. Raffaello powinno być przechowywane w lodówce co najmniej 3-4 godziny.

Tak przygotowany krem świetnie będzie się nadawał jako dodatek do ciast, nadzienie do naleśników lub do posmarowania babeczek i ciastek. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!