Manna z miodem z patelni. Pyszny deser dla Pań chcących schudnąć. Łatwo i szybko.

Manna z miodem z patelni. Przepis jest tak prosty, że nie musisz go zapisywać.

Składniki:

  • 6 łyżek kaszy manny,
  • 5 łyżek płynnego miodu,
  • 3 łyżki oleju roślinnego,
  • 7 jajek,
  • 1 szczypta soli,
  • 10 g proszku do pieczenia.

 

Jajka muszą być bardzo dokładnie ubite, ponieważ to one są w całości podstawą. Do jajek dodajemy kaszę mannę i całość dokładnie mieszamy, a potem odstawiamy na 5 minut.

 

Olej roślinny i szczyptę soli mieszamy razem z zawartością w misce. Rozgrzewamy patelni oraz do powstałej wcześniej masy dodajemy proszek do pieczenia, dbając aby cała masa została wymieszana.

 

Powstałe w ten sposób ciasto smażymy na rozgrzanej patelni pod przykryciem. Jedna strona przez 5 minut na złocisty kolor, po czym ciasto przewracamy na drugą stronę i powtarzamy cały proces. Drugą stronę ciasta smażymy tylko przez 3 minuty.

 

Przy czym nie możemy zapominać o tym, że cały czas patelnia powinna być przykryta. W ten sposób usmażone miasto kładziemy na talerzu i na koniec polewamy je miodem. Ciasto jest bardzo łatwe w przyrządzeniu, dlatego można podawać je praktycznie każdego dnia swoim domownikom.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!