You might also like
Jajka muszą być bardzo dokładnie ubite, ponieważ to one są w całości podstawą. Do jajek dodajemy kaszę mannę i całość dokładnie mieszamy, a potem odstawiamy na 5 minut.
Olej roślinny i szczyptę soli mieszamy razem z zawartością w misce. Rozgrzewamy patelni oraz do powstałej wcześniej masy dodajemy proszek do pieczenia, dbając aby cała masa została wymieszana.
Powstałe w ten sposób ciasto smażymy na rozgrzanej patelni pod przykryciem. Jedna strona przez 5 minut na złocisty kolor, po czym ciasto przewracamy na drugą stronę i powtarzamy cały proces. Drugą stronę ciasta smażymy tylko przez 3 minuty.
Przy czym nie możemy zapominać o tym, że cały czas patelnia powinna być przykryta. W ten sposób usmażone miasto kładziemy na talerzu i na koniec polewamy je miodem. Ciasto jest bardzo łatwe w przyrządzeniu, dlatego można podawać je praktycznie każdego dnia swoim domownikom.
Comments are closed.