Połączenie świeżego imbiru i soku z marchwi w równych ilościach potęguje ich działanie. Przepis.

Sezon na grypę i przeziębienia trwa w najlepsze. W pracy, szkole, w sklepach słychać kaszel i kichanie. Jak można się chronić przed infekcjami? Wystarczy użyć dwóch produktów, które po połączeniu mogą stanowić lekarstwo na każdą chorobę.

 

Imbir i marchew, bo tak potocznie są nazywane, mają niesamowite właściwości, które mogą pomóc w zapobieganiu i leczeniu chorób. Te dwa składniki nie są powszechnie znane. Składniki te są skuteczne w walce z chorobami. Smakują również lepiej niż wiele innych leków dostępnych w aptece.

 

Marchewki to bomba witaminowa. Kiedy jesz marchew, witaminy A, C i wiele witamin z grupy B są dostarczane bezpośrednio do twojego organizmu. Ma wysoką zawartość potasu, żelaza i fosforu. Jest pysznie słodka. Ma właściwości przeciwzapalne, a także antybakteryjne. Może być łączony z innymi substancjami w celu zwalczania chorób układu oddechowego.

 

Korzyści zdrowotne imbiru są znane od setek lat. Imbir jest szeroko stosowany ze względu na swoje właściwości lecznicze. Jest również popularnym składnikiem wielu potraw i napojów. Jest świetnym dodatkiem do zimowych herbat ze względu na swoje rozgrzewające właściwości.

Łącząc imbir z marchewką można stworzyć napój, który wspomaga problemy z układem oddechowym. Może być stosowany w leczeniu zapalenia oskrzeli, grypy i astmy.

Składniki na sok z imbiru z marchewką

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!