Imbir i marchew, bo tak potocznie są nazywane, mają niesamowite właściwości, które mogą pomóc w zapobieganiu i leczeniu chorób. Te dwa składniki nie są powszechnie znane. Składniki te są skuteczne w walce z chorobami. Smakują również lepiej niż wiele innych leków dostępnych w aptece.
Marchewki to bomba witaminowa. Kiedy jesz marchew, witaminy A, C i wiele witamin z grupy B są dostarczane bezpośrednio do twojego organizmu. Ma wysoką zawartość potasu, żelaza i fosforu. Jest pysznie słodka. Ma właściwości przeciwzapalne, a także antybakteryjne. Może być łączony z innymi substancjami w celu zwalczania chorób układu oddechowego.
Korzyści zdrowotne imbiru są znane od setek lat. Imbir jest szeroko stosowany ze względu na swoje właściwości lecznicze. Jest również popularnym składnikiem wielu potraw i napojów. Jest świetnym dodatkiem do zimowych herbat ze względu na swoje rozgrzewające właściwości.
Łącząc imbir z marchewką można stworzyć napój, który wspomaga problemy z układem oddechowym. Może być stosowany w leczeniu zapalenia oskrzeli, grypy i astmy.
Comments are closed.