Należy znać te patenty, które pozwalają na przygotowanie potraw w kuchni

Zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego dania najlepszych szefów kuchni przyciągają każdego dnia tak wielu klientów?

Podążanie za przepisem jest bardzo proste – topowi szefowie kuchni mają swoje sekrety kulinarne, dzięki którym dania są jeszcze smaczniejsze. Co zrobić, aby naleśniki i mięso rozpływały się w ustach, a zupa była kremowa, aromatyczna i dobrze doprawiona? Za swoje kulinarne umiejętności będziesz podziwiana przez 12 patentów.

1.Jak sprawić, by kremowa zupa była jeszcze smaczniejsza?

 

Dobrym pomysłem, na początku gotowania, jest podsmażenie ulubionych warzyw na patelni z odrobiną tłuszczu. Oliwa z oliwek jest w tym przypadku najlepszym wyborem. Po tym jak warzywa się zrumienią, możesz dodać do nich trochę wody.

Albo, jeszcze lepiej, można dodać trochę bulionu. Jest to nic innego jak kostka rosołowa, która została rozpuszczona w gorącej wodzie. Ten prosty trik pozwoli na skarmelizowanie cukru zawartego w warzywach, co ostatecznie poprawi smak całego dania. Ten trik można również wykorzystać, gdy przygotowujesz gulasz.

2. Jak zrobić najlepsze jajko sadzone

 

Upewnij się, że smażysz jajko na maśle. Następnie smaż jajko na maśle przez 4 minuty. Dopraw je solą.

3. Spraw, by mięso było bardziej miękkie

 

Dobrym pomysłem jest nie wysuszanie mięsa poprzez wkładanie go do specjalnej solanki. Przygotuj 3 szklanki wody. Dodaj do wody 1/4 szklanki soli. Umieść wszystko w misce i pozostaw na co najmniej godzinę w lodówce.

4. Przepis na naleśniki

Aby ciasto było bardziej puszyste, dodaj 2 łyżki śmietany.

5. Przepis na najlepszy chleb prosto z piekarnika

 

Piecz chleb, umieszczając w piekarniku miskę z wodą. Dzięki temu Twój wypiek będzie miał chrupiącą skórkę i będzie pięknie wypieczony.

6. Kiedy czosnek smakuje zbyt mocno

Możesz po prostu dodać trochę soku do każdej potrawy, która zawiera czosnek. Pomoże to zmiękczyć czosnek.

7. Jak sprawić, by ciasto było jeszcze smaczniejsze?

Podczas pieczenia upewnij się, że masło jest w temperaturze pokojowej

8. Cukier

 

Cukier można potraktować jak sól i dodać do wielu potraw. Dzięki temu każda potrawa zyska lepszy smak.

9. Przepis na idealną rybę

 

Zanim włożysz ją do piekarnika, posmaruj ją majonezem. Dopraw ją szczyptą soli i skrop sokiem z cytryny.

10. Przepis na najlepszy stek

 

Wystarczy wyjąć stek z lodówki na co najmniej 1 do 2 godzin przed smażeniem.

11. Tłuczone ziemniaki w nowy sposób

 

Aby zrobić prosto ugotowane ziemniaki, dodaj trochę masła lub mleka. Na końcu trzeba tylko zatrzeć ziemniaki.

12. Co zrobić, aby przyprawy smakowały lepiej?

 

Umieść je w rondlu i praż na średnim ogniu przez około 20 minut.

Te patenty kulinarne można wykorzystać niejednokrotnie podczas gotowania, pieczenia czy smażenia. Te pomysły pomogą Ci stworzyć pyszne puree, mięsa i naleśniki.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!