Pyszna pomidorowa przekąska w kilka chwil – Nigdy nie jadłam lepszej. Niezwykle smaczna

Zdarza się, że nachodzi Cię ochota przygotowania niezwykłej przekąski, aby zaskoczyć swoich bliskich?

Dzięki temu przepisowi to możliwe! Pomidory, przygotowane w ten sposób nie dość, że są pyszne, to można je jeść codziennie. Położone na świątecznym stole, sprawią, że każdy się nimi zachwyci i będzie prosił Cię o przepis!

SKŁADNIKI

  • olej roślinny 60 ml,
  • ocet 60 ml,
  • cukier 100 gram,
  • pomidory 2 kg,
  • papryka 2 sztuki,
  • sól 2 łyżeczki,
  • pietruszka 60 gram,
  • czosnek 2 główki.

PRZYGOTOWANIE

Z pomidorów usuń łodygi, umyj je i pokrój w plastry. Następnie przełóż je do wysterylizowanego słoika. Paprykę oczyść z nasion i pokrój ja w plastry.

Natkę pietruszki posiekaj. Czosnek obierz oraz posiekaj na duże kawałki. Wszystkie składniki włóż do blendera, dodaj sól, olej roślinny, ocet oraz cukier. Zmiel na gładką masę.

 

Powstałą marynatę wlej do pomidorów i zakręć słoik. Słoik postaw na boku i kilkukrotnie obróć go po stole, aby marynata rozłożyła się równomiernie na pomidorach.

Przygotowany słoik, wstaw do lodówki na co najmniej jeden dzień. Postaw go do góry nogami.

Po upływie jednego dnia danie jest gotowe i można podawać je do stołu! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!