You might also like
Także potrawy mięsne możemy urozmaicać warzywami. Dzięki nim będą delikatniejsze i zdrowsze. Dla osób dbających o sylwetkę polecamy szczególnie kotleciki z kapustą, które będą idealną opcją na letni obiad w upalny dzień.
Kotlety są niskokaloryczne, ale żeby nie rozlatywały się podczas smażenia robi się je z dodatkiem twarogu. Z podanych składników wychodzi około 12 sztuk.
Do głębokiej miski wrzuć mięso, dodaj sól, pieprz, suszony czosnek, chmeli suneli i wymieszaj wszystko dokładnie. Kapustę umyj i ususz, a następnie poszatkuj. Do osobnego pojemnika wrzuć twaróg i utrzyj razem z jajkiem, a następnie wymieszaj z mięsem.
Dodaj do mięsa kapustę z koperkiem i ponownie wymieszaj. Zwilż dłonie w wodzie i uformuj około 12 kotlecików z przygotowanej masy. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Comments are closed.