Niskokaloryczne sałatki z marchewką. 3 pyszne przepisy. Jedz nawet po 22.00 – nadal chudnij.

Surówki z marchewki idealnie sprawdzają się do obiadów, śniadań, kanapek, lub jako zwykła przekąska.

Niewielka ilość kalorii i mnóstwo wartości odżywczych z warzyw sprzyja osobom będącym na diecie, dzieciom i osobom starszym. Zachęcam do zapoznania się z zestawieniem 4 moich ulubionych przepisów na surówki z marchewki.

Surówka 1. „Marchewka i rodzynki”

Składniki:

  • marchewki / 2 średnie
  • rodzynki / ok. 100 gram
  • miód / 1 łyżka stołowa
  • sok z cytryny / ok. 1 łyżka
  • jogurt naturalny / 100 gram
  • cynamon / szczypta do smaku

Przygotowanie:

Suszone rodzynki zalej wcześniej wrzącą wodą, i pozostaw do nasiąknięcia (ok. 5-10 minut). Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

 

Połącz nasiąknięte rodzynki z marchewką i wymieszaj z przygotowanym sosem. Sos: dokładnie wymieszaj ze sobą: miód, sok z cytryny, cynamon i jogurt naturalny. Włóż do lodówki na kilkanaście minut.

Surówka 2. „Surówka po francusku”

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!