Domowe bounty w zrobisz 20 minut – to tylko z 3 składniki

Jak samodzielnie przyrządzić deser bounty? To bardzo proste, a cały przepis bazuje wyłącznie na trzech, znanych składnikach.

Domowa wersja popularnego batonika z dużą zawartością kokosu jest naprawdę wyborną przekąską o wyśmienitym smaku. Dodatkowo przygotowanie słodkiego specjału nie jest skomplikowane i zajmuje naprawdę mało czasu!

Potrzebne składniki:

  • 3 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady (200 g)
  • 1 szklanka mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności należy dokładnie wymieszać wiórki ze skondensowanym mlekiem. Następnie, z powstałej masy, uformować kokosowe batoniki o dowolnej wielkości. W tym celu, najlepiej zwilżyć uprzednio dłonie, aby wiórki łatwiej się sklejały.

 

Po wykorzystaniu całej masy z wiórek, należy położyć batoniki na desce lub talerzu i wstawić do zamrażalnika na15 – 20 minut. W tym czasie roztopić czekoladę. Najłatwiej zrobić to w kąpieli wodnej.

Należy przygotować dwa garnki, jeden większy, drugi mniejszy. W tym większym podgrzać wodę, ale nie doprowadzać do wrzenia. W drugim naczyniu umieścić czekoladę i położyć je na garnku z gorącą wodą.

Kiedy batoniki z wiórek zastygną, należy obtoczyć je w rozpuszczonej czekoladzie i wstawić do lodówki na ok. 30 minut.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!