Jak jeść barszcz, aby szybko schudnąć. Szczegółowa instrukcja oraz przepis

Składniki:

  • olej słonecznikowy
  • cebula (1 sztuka)
  • łodyga selera (1 sztuka)
  • marchew (1 sztuka)
  • cukinia (1 sztuka)
  • papryka (1 sztuka)
  • burak (1 sztuka)
  • kapusta (0,5 sztuki)
  • pasty pomidorowe (2 lub 3)
  • woda przegotowana (14 szklanek)
  • sól (do smaku)
  • zielenina (do smaku)

 

Przygotowanie:

Na początku trzeba umyć i obrać cebulę, marchew, seler i buraki. Wszystkie produkty kroimy w cienkie plasterki i ścieramy na grubej tarce. Następnie wszystkie przygotowane warzywa smażymy na patelni, wyłożonej olejem.

W momencie, gdy warzywa się lekko podsmażą, dodajemy pastę pomidorową. W kolejnym kroku myjemy kapustę i cukinię. Siekamy warzywa, wrzucamy do garnka, dodajemy do nich pieprz i wszystko zagotowujemy.

 

Po ugotowaniu, przekładamy kapustę i cukinię na patelnię i dodajemy do nich wcześniej przygotowane posiekane warzywa. Do całej mieszanki wsypujemy sól i pieprz oraz dokładnie mieszamy.

Dieta z barszczem – przykładowe menu

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!