Domowa wersja popularnego batonika z dużą zawartością kokosu jest naprawdę wyborną przekąską o wyśmienitym smaku. Dodatkowo przygotowanie słodkiego specjału nie jest skomplikowane i zajmuje naprawdę mało czasu!
W pierwszej kolejności należy dokładnie wymieszać wiórki ze skondensowanym mlekiem. Następnie, z powstałej masy, uformować kokosowe batoniki o dowolnej wielkości. W tym celu, najlepiej zwilżyć uprzednio dłonie, aby wiórki łatwiej się sklejały.
Po wykorzystaniu całej masy z wiórek, należy położyć batoniki na desce lub talerzu i wstawić do zamrażalnika na15 – 20 minut. W tym czasie roztopić czekoladę. Najłatwiej zrobić to w kąpieli wodnej.
Należy przygotować dwa garnki, jeden większy, drugi mniejszy. W tym większym podgrzać wodę, ale nie doprowadzać do wrzenia. W drugim naczyniu umieścić czekoladę i położyć je na garnku z gorącą wodą.
Comments are closed.