Zgodnie z tradycyjną recepturą na ciasteczka z twarogiem do ciasta dodaje się rodzynki. Ale w moich eksperymentach poszłam jeszcze dalej: czasami zamiast rodzynek używam wiórek czekoladowych, wiórek kokosowych, kandyzowanych owoców.
Jeśli nie masz form, masę można wyłożyć na blachę do pieczenia za pomocą zwykłej łyżki, tworząc nią kształt okrągłych ciasteczek.
Utrzyj jajka cukrem i solą. Dodaj miękkie masło i twaróg. Wymieszaj. Dodaj proszek do pieczenia i mąkę. I wszystko jeszcze raz zmiksuj. Dodaj rodzynki. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Połóż na nią ciasteczka tworząc je za pomocą łyżki , bądź użyj foremek.
Piecz w piekarniku przez 15-20 minut w 180 ° C Przygotowane ciasteczka z twarogu z rodzynkami możesz posypać cukrem pudrem. Lekkie i smaczne ciasteczka z rodzynkami są zdecydowanie smaczniejsze od zakupionych wypieków.
Comments are closed.