Nie dość, że można go przygotować w kilka minut bez pieczenia, to dodatkowo jest przepyszny i zachwyca swą konsystencją.
Najpierw przygotuj waniliowy krem. Budyń ugotuj według instrukcji, która została umieszczona na opakowaniu i ostudź.
W misce ubij śmietanę. Następnie wymieszaj z wcześniej przygotowanym budyniem. Jeśli masa jest według Ciebie za mało słodka, możesz dodać cukru.
Zmieszaj ze sobą na jednolitą masę ciepłe mleko, roztopione masło, przesiane kakao i cukier puder.
Na talerzu ułóż herbatniki. Posmaruj je połową kremu i wygładź powierzchnię. Następnie ułóż drugą warstwę herbatników i pozostałą część kremu. Na samej górze umieść pozostałe ciastka.
Możesz podrasować smak ciasta skrapiając herbatniki schłodzoną kawą z dodatkiem niewielkiej ilości rumu. Jeśli chcesz jeszcze bardziej uprościć przepis, zamiast przygotowywania polewy możesz po prostu posypać górną warstwę ciasta kakao.
Comments are closed.