Ciasto na kefirze w 5 minut. Jeśli cenisz sobie szybkie i smaczne przepisy – to ciasto jest dla Ciebie.

Ciasto na kefirze w 5 minut. Szybki i smaczny przepis.

Przepis odpowiedni dla osób zabieganych, ale także dla każdego, kto ceni szybkie i smaczne dania. Ciasto na kefirze z rodzynkami według tej receptury jest delikatne, puszyste i doskonałe nawet dla wymagającego podniebienia. Dodatkowo to najłatwiejszy przepis na ciasto na kefirze.

 

Szybkie i łatwe do przygotowania – nie trzeba czekać jak wyrośnie ani wstawiać do lodówki. Idealne na niedzielny deser, kiedy chcesz coś upiec, ale brakuje Ci czasu, czy na wizytę niezapowiedzianych gości. Wystarczy jedno naczynie i mikser, więc szykując wypiek według tego przepisu, oszczędzisz także czas na myciu naczyń.

SKŁADNIKI

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka kefiru
  • 0,5 szklanki cukru
  • 100 g rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 10 g proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE

Jajka, cukier i kefir wymieszać za pomocą blendera lub miksera. Ciągle mieszając powoli dodawać mąkę.

 

Następnie do masy dodać proszek do pieczenia i rodzynki. Wszystko jeszcze raz wymieszać.

 

Do posmarowanej masłem formy wlać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30-35 minut.

 

Po wyciągnięciu z pieca ciasto jest gotowe do jedzenia. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!