Przepis odpowiedni dla osób zabieganych, ale także dla każdego, kto ceni szybkie i smaczne dania. Ciasto na kefirze z rodzynkami według tej receptury jest delikatne, puszyste i doskonałe nawet dla wymagającego podniebienia. Dodatkowo to najłatwiejszy przepis na ciasto na kefirze.
Szybkie i łatwe do przygotowania – nie trzeba czekać jak wyrośnie ani wstawiać do lodówki. Idealne na niedzielny deser, kiedy chcesz coś upiec, ale brakuje Ci czasu, czy na wizytę niezapowiedzianych gości. Wystarczy jedno naczynie i mikser, więc szykując wypiek według tego przepisu, oszczędzisz także czas na myciu naczyń.
Jajka, cukier i kefir wymieszać za pomocą blendera lub miksera. Ciągle mieszając powoli dodawać mąkę.
Następnie do masy dodać proszek do pieczenia i rodzynki. Wszystko jeszcze raz wymieszać.
Do posmarowanej masłem formy wlać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30-35 minut.
Comments are closed.