You might also like
Najpierw należy wymieszać drożdże z cukrem oraz mlekiem i odstawić na kwadrans. Startą cukinię trzeba posolić, aa następnie odcisnąć z nich sok. W misce należy przygotować ciasto z pozostałych składników. Potem dodajemy do nich drożdże oraz cukinię. Ciasto należy przykryć bawełnianą ściereczką.
Kolejnym etapem jest przygotowanie farszu. W tym celu należy zetrzeć cukinię, posolić ją i odsączyć z wody. Później trzeba będzie podsmażyć na oleju cebulkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy cukinię oraz masło. Następnie, rozwałkowujemy ciasto oraz posypujemy je 1/3 masy cukiniowej.
Kolejnym etapem jest zwinięcie ciasta w kulkę. Należy postąpić w podobny sposób 3 razy. Przekąskę można posypać suszonymi ziołami. Ciasto należy piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Ciasto z cukinii dobrze byłoby przygotowywać regularnie.
Comments are closed.