Pasta czosnkowa na kanapki -samo zdrowie. Prosty przepis z notatnika babci.

  • czosnek  – 250 gram
  • koper – 2 gałązki
  • ocet jabłkowy – 1 łyżka
  • oliwa z oliwek – 30 ml
  • sól – 1 łyżeczka

 

Przygotowanie:

300 gramowy słoiczek należy wysterylizować. Czosnek obrać i zmiksować za pomocą blendera. Świeży koper opłukać, posiekać i dodać do czosnku.

Następnie dodać sól, ocet jabłkowy i oliwę. Składniki ucierać w blenderze do uzyskania jednolitej masy. Gotową pastę umieścić w wysterylizowanym słoiku, wierzch polać oliwą z oliwek i szczelnie zakręcić.

Pastę czosnkową z ziołami należy przechowywać w lodówce.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!