Dieta bulionowa – Pozwoli schudnąć aż do 5 kg w trzy tygodnie. Ponadto ma pozytywny wpływ na wygląd naszej skóry.

Do wykonania rosołu nie są wymagane żadne specjalistyczne składniki, które jest ciężko dostać w stacjonarnych i pobliskich sklepach. Aby dieta zadziała należy spożywać rosół 2 dni w tygodniu. Istotne jest jednak to aby te dni nie występowały jeden po drugim, czyli na przykład w poniedziałek i wtorek.

Wówczas dietetyczny rosół należy spożywać w odstępie chociażby jednego dnia na przykład: w poniedziałek i w środę. Dobrze sprawdzi się także schemat: poniedziałek i piątek. Wszystko tak naprawdę zależy od indywidualnych preferencji. Co więcej bulion można ugotować z dowolnego mięsa, wedle swoich preferencji.

Tak naprawdę nie ma znaczenia, czy będzie to wołowina, indyk, czy też może kurczak. Należy jednak pamiętać aby mięso było ugotowane razem z kośćmi, gdyż to właśnie kości mają kluczowe znaczenie w tej diecie bulionowej.

 

Wpływ diety bulionowej na skórę:

Dzięki temu, że nasz bulion zostanie ugotowany razem z kośćmi będzie on bogaty w kolagen. Jak nie od dziś wiadomo, kolagen niezaprzeczalnie wpływa korzystnie na zwalczanie zmarszczek. Skóra staje się jędrniejsza, a dodatkowo wzmacniają się nasze stawy. Co więcej, jeśli nasza dieta bogata jest w kolagen tracąc kilogramy nie musimy martwić się o powstanie rozstępów, których bardzo trudno jest się później pozbyć.

Przygotowanie:

Oczywiście rosół na kościach gotuje się długo i to niezależnie od metody z jakiej korzystamy. Można ugotować bulion w szybkowarze, wówczas czas ulegnie skróceniu nawet do dwóch godzin. Natomiast, jeśli zdecydujemy się na ugotowanie bulionu metodą tradycyjną, może potrwać to nawet od 3 do 4 godzin.

Jeśli zabierasz się za gotowanie bulionu pamiętaj o kilku dodatkowych aczkolwiek niezbędnych składnikach, takich jak,: sok z cytryny, sok z pomidorów, ocet i tym podobne.

Oto przepis na rosół z kurczaka

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!