Do wykonania rosołu z kurczaka należy przygotować następujące składniki:
Oczywiście jest to tylko podstawowa lista składników, a rosół można na spokojnie doprawić ulubionymi przyprawami, a mięso z kurczaka podmienić na mięso, na przykład wołowe. Co więcej do przygotowania zupy będzie będzie potrzebna woda w proporcji: 4 litry wody na półtorej kilograma mięsa.
Podczas gotowania nie należy także pomijać dodania octu ponieważ jest on bardzo ważny, w tym przepisie. Warto przed rozpoczęciem gotowania bulionu upiec mięso z kośćmi w piekarniku. W tym celu rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza i mięso piecz wraz z kością w naczyniu żaroodpornym przez około 15 minut. Po podpieczeniu mięsa z kością można przystąpić do gotowania rosołu.
Warto wiedzieć, że gotowy bulion przygotowany, w ten sposób zawiera zaledwie 84 kalorie i można cieszyć się jego smakiem bez obawy, że przybierzemy na wadze. Wręcz przeciwnie waga zostanie zredukowana, a sprężystość skóry ulegnie poprawie.
Comments are closed.