Dieta bulionowa – Pozwoli schudnąć aż do 5 kg w trzy tygodnie. Ponadto ma pozytywny wpływ na wygląd naszej skóry.

Do wykonania rosołu z kurczaka należy przygotować następujące składniki:

  • kilka kawałków mięsa kurczaka z kością,
  • dwie marchewki,
  • jedna cała cebula,
  • 3 łyżeczki małe octu,
  • 1 cała łodyga selera,
  • jeden liść laurowy,
  • cztery kulki w pieprzu,
  • jedna gałązka tymianku,
  • około 1 cm startego imbiru.

Oczywiście jest to tylko podstawowa lista składników, a rosół można na spokojnie doprawić ulubionymi przyprawami, a mięso z kurczaka podmienić na mięso, na przykład wołowe. Co więcej do przygotowania zupy będzie będzie potrzebna woda w proporcji: 4 litry wody na półtorej kilograma mięsa.

 

Podczas gotowania nie należy także pomijać dodania octu ponieważ jest on bardzo ważny, w tym przepisie. Warto przed rozpoczęciem gotowania bulionu upiec mięso z kośćmi w piekarniku. W tym celu rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza i mięso piecz wraz z kością w naczyniu żaroodpornym przez około 15 minut. Po podpieczeniu mięsa z kością można przystąpić do gotowania rosołu.

Warto wiedzieć, że gotowy bulion przygotowany, w ten sposób zawiera zaledwie 84 kalorie i można cieszyć się jego smakiem bez obawy, że przybierzemy na wadze. Wręcz przeciwnie waga zostanie zredukowana, a sprężystość skóry ulegnie poprawie.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!