Dieta bulionowa – Jem codziennie i chudnę. Dietetyczka zdradziła mi przepis na bulionową zupę.

Warto wiedzieć, że taki rosół na kościach gotuje się dłużej niż na zwykłym mięsie. Można go ugotować w szybkowarze lub normalnie w garnku. Należy też pamiętać, by dodać do rosołu sok z cytryny i ocet, czy sok z pomidorów. Co nam będzie potrzebne do przygotowania rosołu?

Składniki:

  • cebula,
  • cztery kulki pieprzu,
  • gałązka tymianku,
  • łodyga selera,
  • dwie marchewki,
  • mięso z kością,
  • trzy łyżki octu,
  • liść laurowy,
  • starty imbir.

Przyprawy można także dodać wedle swojego uznania. Gdy mamy taką możliwość to dobrze jest piec kości wcześniej w piekarniku. Piekarnik należy rozgrzać do 220 stopni i piec przez około piętnaście minut. Dzięki temu bulion będzie bardziej wyrazisty.

W dodatku dzięki temu, że wcześniej upieczemy kości w piekarniku, to nasza zupa może mieć wtedy przepiękny złocisty kolor. Warzywa także można dodać na początku, by mogły zmięknąć. Warto wiedzieć, że taka kuracja bulionowa jest dużo skuteczniejsza i tańsza niż sam botox.

Trzy porcje bulionu mają około zaledwie osiemdziesiąt cztery kalorie. Nie jest to zatem dużo i nie trzeba się ograniczać przy porcjach bulionu. Dla dorosłego człowieka osiemdziesiąt cztery kalorie w ciągu dnia może być zbyt mało, wiec dobrze jest zjeść tyle porcji bulionu, by wyrównać swoje zapotrzebowanie na kalorie.

Chudnięcie przy tego typu diecie jest naprawdę nieuniknione. W dodatku jest to bardzo zdrowa dieta, gdyż nie musimy się w ogóle głodzić, ani stosować innych, dziwnych metod na odchudzanie, które nie są do końca zdrowe dla naszego organizmu.

Wystarczy tylko jeść rosół przez dwa dni w tygodniu i będziemy widzieć efekty na swoim ciele.  Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!