Japońska dieta – pij kawę i jedz jajka – w 2 tygodnie można stracić do 4 kg. Nie mogę nacieszyć się rezultatem

Sekret Japonek – dlaczego są takie szczupłe?

Waga japońskich kobiet rzadko kiedy przekracza 60 kilogramów. Dotyczy to zarówno młodych jak i starszych pań. Przeciętna Japonka o wzroście 160 cm waży około 45-55 kg.

Japończycy do dzisiaj należą do najzdrowszych narodów na świecie, a także do najdłużej żyjących. Wiele zawdzięczają swojej diecie.

 

W Japonii istnieje coś takiego jak kult jedzenia i celebracja posiłków. Istotnym elementem w zdrowym stylu życiu jest też harmonia. Czym charakteryzuje się popularna dieta, którą stosują Japonki?

14-dniowa dieta japońska

Japońskie menu składa się na ogół z dwóch dań w których znajdziemy ryż, mięso, warzywa oraz grzyby. Będąc na diecie musimy wszystkie trzy posiłki w ciągu dnia dobrze przemyśleć.

Ciało najszybciej spala nagromadzony przez lata tłuszcz dzięki diecie z niską zawartością kalorii. Po dwóch tygodniach odchudzania się możemy już ważyć 8 kg mniej, co stanowi około 15% masy przeciętnej Japonki.

 

Oto przykładowe menu japońskiej diety odchudzającej:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!