2 szybkie przepisy na pyszne domowe pasty kanapkowe. Moja rodzina je kocha

Jeśli znudziły Ci się już kanapki z wędliną i serem to dobrą alternatywą będą pasty na kanapki, które możesz samodzielnie przygotować w domu.

Ich zaletą jest również to, że można je przechowywać w pojemniku w lodówce przez kilka dni i można z nich skorzystać, kiedy najdzie nas ochota na jakąś przekąskę. Wypróbuj te proste przepisy na przepyszne pasty kanapkowe, a kanapki przestaną być już suche i mdłe.

 

Pasta ogórkowa

 

Składniki

  • twaróg (150 g)
  • ogórek (1 sztuka)
  • pęczek koperku
  • czosnek (1 ząbek)
  • sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie

Umyj koperek, dokładnie osusz i posiekaj drobno nożem. Ogórka obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij sok z ogórków rękami. Wymieszaj wszystkie składniki w jednej misce, dodaj sól oraz pieprz. Pasta jest gotowa. Możesz ją przechowywać lodówce w zamykanym pojemniku do 5 dni.

 

Pasta grzybowa

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!