To niezwykłe ciasto ma dwa smaki: waniliowy i kakaowy. Szybka uczta do herbaty lub kawy, czy na niespodziewaną wizytę gości.

 

 

Po skończeniu ubijania dodajemy połowę piany do masy kakaowej i dokładnie mieszamy. To samo robimy z masą waniliową.  W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni. Na spód foremki układamy papier do pieczenia i wlewamy ciasto kakaowe.

 

 

Następnie nakładamy ciasto waniliowe, staramy się zrobić to równomiernie. Górę ciasta dekorujemy płatkami czekoladowymi według własnych upodobań. Na blaszkę do pieczenia wlewamy około 1 cm wrzącej wody i kładziemy na nią formę z ciastem.

 

 

Ciasto pieczemy przez około 75 minut z grzaniem górnym i dolnym. Po tym czasie wyciągamy ciasto, czekamy aż trochę ostygnie, kroimy i…gotowe!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!