Od teraz tylko tak przygotowuję – Zdradzam sekret jak przyrządzić rybę tak aby była pyszna, soczysta i miękka.

Składniki:

  • jajko,
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej,
  • sól,
  • pieprz.

 

 

Przygotowanie:

Do miski wbij jajko, dodaj przyprawy i mąkę kukurydzianą. Wszystko dokładnie wymieszaj i zanurz plastry filetów rybnych. Uwaga. Rybę w cieście z mąki kukurydzianej najlepiej smaży się na bardzo dużym ogniu.

Ryba w cieście ziemniaczanym.

Składniki:

  • jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • 3 średniej wielkości ziemniaki,
  • sól
  • pieprz.

 

 

Przygotowanie:

Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do nich przyprawy, jajko i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Teraz możesz obtoczyć rybę w cieście i ją usmażyć.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!