You might also like
To idealne i ciekawe połączenie mięsa wołowego i jagnięciny, co u nas w Polsce jest mało spotykane. Danie nie jest trudne w wykonaniu jednak wymaga czasu.
Sodę oczyszczoną i sok z cytryny połączyć w małym pojemniczku. W większej misce wymieszać mięso z wcześniej przygotowaną sodą. Mięso mieszać przez około 10 minut, aby w dotyku było lepkie.
Farsz należy podlewać wodą, aby nie przyklejało się do rąk i mieszać kolejne 10 minut. Po tym czasie dodać oliwę z oliwek i mieszać tym razem przez 5 minut. Wymieszane składniki zawinąć w plastikową folię i wstawić na jeden dzień do lodówki.
Cebulę zetrzeć i odsączyć nadmiar soku. Dodać do niej starty czosnek. Połączyć to z mięsem, a także solą i pieprzem. Wszystko razem trzeba dokładnie wymieszać i wstawić znów do lodówki na około 2 godziny, aby składniki „przegryzły się”.
Comments are closed.