Ugotuj i ostudź jajka, obierz marchewkę i jabłka. Zetrzyj jajka, marchewki, jabłka i ser na tarce o grubych oczkach – pozostaw w osobnych naczyniach (nie mieszaj składników!).
Posiekaj drobno czosnek i cebulę (cebulę sparz we wrzącej wodzie, później ostudź w zimnej i odcedź, czosnek możesz przecisnąć przez praskę). Układaj składniki warstwami: cebula, jabłko, jajko, marchewka z czosnkiem, starty ser – powtarzaj do wyczerpania się składników.
Całość możesz polać kefirem lub jogurtem. Odstaw gotową sałatkę na chwilę do lodówki.
Białą kapustę drobno posiekaj, posól wymieszaj i odstaw na chwilę. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach
Cebulę posiekaj.
Wszystko wymieszaj w miseczce do połączenia się składników, dopraw do smaku pieprzem, polej olejem i ponownie wymieszaj. Odstaw na chwilę do lodówki.
Comments are closed.