Przygotuj coś szybkiego i pysznego na kolacje. Ciasto mięsne – Smak nie do opisania.

Nie trzeba być miłośnikiem słodyczy, żeby cieszyć się możliwością konsumpcji ciasta.

Oto przepis na przepyszne ciasto mięsne. Idealne danie, którym zaskoczysz Swoich gości.

Składniki

  • 300 gr mielonego mięsa
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • śmietana
  • 1 cebula
  • 1 jajo kurze
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Na posypaną mąką powierzchnię roboczą połóż ciasto francuskie i delikatnie je rozwałkuj. Następnie obierz cebulę, pokrój ją w kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni.

Dodaj mięso mielone, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj i smaż, póki mięso nie będzie gotowe. Do mięsa mielonego można dodać trochę kwaśnej śmietany.

 

W czasie, gdy farsz będzie stygł, przygotuj naczynie do pieczenia i włóż do niego rozwałkowane ciasto. Mięsne nadzienie połóż na środku ciasta, a następnie po jego obu stronach wykonaj podłużne cięcia. Zapleć je na przemian, podobnie jak warkocz.

Rozbij jajko, ubij je i posmaruj nim przygotowane danie. Ustaw piekarnik na 180 stopni i włóż ciasto, gdy tylko się rozgrzeje. Piecz przez około 35 minut.

Po wyjęciu danie od razu jest gotowe do spożywania. Smacznego!

Jeśli lubisz eksperymentować, to do nadzienia możesz dodać paprykę, pieczarki i co Ci tam jeszcze przyjdzie do głowy. Zdaj się na Swój gust i spraw, że ciasto mięsne będzie jeszcze smaczniejsze

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!