You might also like
Wystarczy do jej wykonania zaledwie kilka podstawowych składników, aby uzyskać piękny efekt dla oczu! Ponadto ten deser jest bardzo pyszny i nie trzeba od jego wykonania używać piekarnika!
Każdą galaretkę wsypać do osobnego naczynia i każdą z nich zalewać po 300 ml wrzątku. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się proszku w wodzie. Ochłodzić je i przełożyć do lodówki na okres ok. 2 godzin, aby galaretki nie tylko dobrze zastygły, ale również bez problemu kroiły się.
Żelatynę rozpuścić albo w kąpieli wodnej, albo w kuchence mikrofalowej, a potem wymieszać dokładnie ze skondensowanym mlekiem. Po upływie czasu, galaretki pokroić w kosteczki i przenieść je do wybranej formy, a następnie zalać skondensowanym mlekiem z dodatkiem żelatyny.
Tak przygotowany deser umieścić w lodówce najlepiej na całą noc, aby dobrze stężało i nie było już wodniste podczas krojenia. Smacznego!
Ten pyszny deser można także przygotować na bazie biszkoptowych ciasteczek. Wystarczy zmielić je z użyciem blendera,a następnie wymieszać je z masłem i wyłożyć dno formy.
Comments are closed.