Domowe pyszne pasty kanapkowe w kilka chwil. Oto 2 przepisy które każda gospodyni powinna znać

Prezentujemy wyjątkowy zestaw przepisów do wykonania naprawdę ciekawych i interesujący 2 past domowych, które dzięki swojej różnorodności są w stanie zaspokoić gusta smakowe nawet bardzo wymagających smakoszy.

Dodatkową ich zaletą jest fakt, że są naprawdę proste w przygotowaniu i nie wymagają dużej ilości pracy. Pasty wykonane w domu są bardzo wygodne, ponieważ mogą być przechowywane w lodówce przez dłuższy czas, a dodatkowo nie trzeba po nie chodzić do sklepu.

 

Można przygotować ich większą ilość za jednym razem. Taki zapas przydaje się w przypadku przyjechania niespodziewanych gości czy też potrzeby szybkiego przygotowania śniadania.

Pasta ogórkowa

Pierwszym przepisem, który prezentujemy, jest pasta na bazie ogórków.

Składniki

  • 150 gramów twarogu
  • 1 ogórek
  • pęczek koperku
  • sól oraz pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Jak zrobić

Zioła trzeba umyć i wysuszyć oraz drobno posiekać. Ogórek trzeba obrać i zetrzeć na bardzo drobnej tarce. Sok należy odcisnąć rękami, a ogórki wymieszać z twarogiem. Do tego trzeba dodać sól, pieprz oraz dokładnie wymieszać.

Pasta grzybowa

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!