Patogeny nowotworów: Te produkty są najbardziej niebezpieczne dla naszego organizmu. Unikaj ich

Kiełbasy zwykłe i wędzone zawierają azotyn sodu (E250), a on wywołuje rozwój nowotworu. Niestety azotyn sodu jest bardzo często dodawany do żywności jako konserwant oraz barwnik w wyrobach mięsnych. Specjaliści uważają, że osoby jedzące kiełbasy i inne mięsne wyroby z E250, często cierpią na raka jelit.

Słodkie, gazowane napoje

To już udowodnione, że jeśli pijesz 2 szklanki słodkich napojów gazowanych w tygodniu, Twoje ryzyko zachorowania na nowotwór trzustki wzrasta o połowę.

Dlatego? Takie napoje są pełne substancji słodzących, smakowych i oczywiście rakotwórczych.

Fast food

Miłośnicy fast foodów nie będą z tej informacji zadowoleni. Regularne spożywanie fast foodów może doprowadzić do wielu różnych problemów trawiennych, otyłości, raka piersi i cukrzycy.

Jeśli porzucisz złe nawyki żywieniowe i będziesz prowadził aktywny tryb życia, zminimalizujesz u siebie ryzyko wystąpienia raka. Z pewnością warto już teraz ograniczyć wymienione wyżej produkty.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!