Każdy kawałek mięsa robić, a następnie oprószyć je czarnym pieprzem oraz solą do smaku. Cebulę obrać i pokroić w piórka, a ogórki w plasterki. Plasterki wieprzowiny posmarować musztardą, a na każdy z nich ułożyć po 2 plasterki boczku jak również kilka krążków z ogórków oraz cebuli.
Po wykonaniu tej czynności, mięso należy związać za pomocą sznurka, aby było bardziej stabilne i zawartość nie wypadła podczas dalszego przygotowywania.
Na rozgrzaną wcześniej patelnię wlać olej i podsmażać na niej cebulę. Potem dodać jeszcze mieszankę warzyw, a całość dusić na mniejszym ogniu do momentu, kiedy będą one miękkie.
Po wlaniu czerwonego wina, całość dusić kolejne 5 minut. Tak przygotowane mięso przełożyć do naczynia do pieczenia i zalać je sosem warzywnym. Całość wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika. Piec około 2-2,5 godziny w temperaturze wynoszącej 180 stopni.
Comments are closed.