Pierś z kurczaka na 5 sposobów. Szybkie przepisy na prawdziwe arcydzieło z kurczaka

Pierś z kurczaka jest jednym z najpopularniejszych i najpyszniejszych dań. Ten rodzaj mięsa jest najczęściej serwowanym daniem. Można go przyrządzić na nieskończenie wiele sposobów.

Dzięki temu, że to mięso jest miękkie to nie trzeba poświęcać specjalnie wiele czasu na jego przyrządzanie. Smakuje praktycznie każdemu.

Najczęściej fileta z piersi kurczaka przygotowuje się obtaczając kawałki mięsa w mące, następnie roztrzepanym jajku, a potem bułce tartej. Parmezan jest ważny w tym przykładzie przepisu. Tak smaży się go z obu stron na patelni. Istnieją inne, ciekawe sposoby, dzięki czemu przyrządzony kurczak jest wciąż pyszny i soczysty.

 

Z kurczaka można także przygotować na szybko sałatkę.

Wystarczy wymieszać kukurydzę z puszki, pokrojone i uduszone pieczarki, pokrojony ser i cebulę, a także czosnek i majonez. To wszystko wymieszane z kurczakiem i ananasem oraz połączone z majonezem komponuje pyszną i apetyczną sałatkę!

 

Połączenie kurczaka i ziaren gorczycy?

Czemu nie! Wystarczy podpiec filety. Do tego można wykonać kremowy sos składający się z mleka, masła, suszonego czosnku i innych ulubionych przypraw.

Szaszłyki z bakłażanów i kurczaka brzmi ciekawie?

Na patyku trzeba tylko naprzemiennie nabijać mięso i gotowane bakłażany, posypać sprawdzonymi przyprawami, a potem tylko upiec w folii.

 

Pyszny smak kurczaka można otrzymać także marynując fileta najpierw w sodzie, później w skrobi. Na koniec pozostaje kawałki mięsa obtoczyć w mące i usmażyć.

 

Jak widać, zastosowań jest bardzo dużo. Dzięki temu filet z kurczaka można za każdym razem przygotować w inny sposób. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!