Dzięki temu, że to mięso jest miękkie to nie trzeba poświęcać specjalnie wiele czasu na jego przyrządzanie. Smakuje praktycznie każdemu.
Najczęściej fileta z piersi kurczaka przygotowuje się obtaczając kawałki mięsa w mące, następnie roztrzepanym jajku, a potem bułce tartej. Parmezan jest ważny w tym przykładzie przepisu. Tak smaży się go z obu stron na patelni. Istnieją inne, ciekawe sposoby, dzięki czemu przyrządzony kurczak jest wciąż pyszny i soczysty.
Wystarczy wymieszać kukurydzę z puszki, pokrojone i uduszone pieczarki, pokrojony ser i cebulę, a także czosnek i majonez. To wszystko wymieszane z kurczakiem i ananasem oraz połączone z majonezem komponuje pyszną i apetyczną sałatkę!
Czemu nie! Wystarczy podpiec filety. Do tego można wykonać kremowy sos składający się z mleka, masła, suszonego czosnku i innych ulubionych przypraw.
Na patyku trzeba tylko naprzemiennie nabijać mięso i gotowane bakłażany, posypać sprawdzonymi przyprawami, a potem tylko upiec w folii.
Pyszny smak kurczaka można otrzymać także marynując fileta najpierw w sodzie, później w skrobi. Na koniec pozostaje kawałki mięsa obtoczyć w mące i usmażyć.
Comments are closed.