Smak powodujący uśmiech – Placek ziemniaczany z serem na patelni. Przepis.

 

 

Kiedy minie godzina, wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy je.

 

 

Wykorzystując grubą tarkę, ścieramy ser. Połowę tego sera kładziemy na rozwałkowane ciasto, następnie na warstwę z serem musimy położyć ziemniaki, a na koniec znów dajemy pozostały nam ser.

 

 

Łączymy ze sobą wszystkie brzegi tak, aby zawartość została zamknięta w cieście, po czym lekko rozwałkowujemy.

 

 

 

Patelnie wysmaruj tłuszczem i umieść na niej ciasto. Całość wysmaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowany placek można dodatkowo urozmaicić o dodanie włoskich ziół lub innych dodatków wedle własnego życzenia. Życzę smacznego!
Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!