Poznaj 10 porad od japońskiej Królowej Kuchni – Jak szybko i efektywnie sprzątać kuchnię.

Wyrzucaj na bieżąco z lodówki niedojedzone resztki i nieświeże owoce czy warzywa, by nie dopuścić do zepsucia żywności i nieprzyjemnego zapachu. Posiłki po przygotowaniu przechowuj w czystych plastikowych, pojemnikach.

Produkty sypkie – mąki, kasze czy przyprawy – koniecznie przechowuj w szczelnie zamkniętych opakowaniach! Zapobiegnie to wizycie nieproszonych gości, takich jak mole czy larwy.

Przedmioty sentymentalne – drugie życie

Z pewnością masz trochę pamiątek rodzinnych, np. porcelanowy serwis do herbaty po babci, który jest w wielu miejscach obtłuczony i niekompletny. Warto znaleźć dla takich przedmiotów inne zastosowanie. Popularne jest np. wykorzystanie filiżanek czy czajniczków jako oryginalne, piękne doniczki!

Wykorzystanie przestrzeni

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!