Nie wyobrażamy sobie bez niej życia, bo to dzięki niej możemy przechowywać większe ilości świeżego jedzenia bez obaw, że zepsują nam się już po kilku dniach.
Otóż niektóre produkty spożywcze wręcz nie powinny być do niej wkładane. Niskie temperatury mogą niekorzystnie wpływać na zawarte w nich składniki odżywcze. Koniecznie dowiedz się, co powinieneś przechowywać w temperaturze pokojowej.
Niniejszy artykuł wytłumaczy Ci, czego nigdy nie powinno się trzymać w lodówce. Spójrz na poniższą listę i sprawdź, ile z tych artykułów spożywczych znajduje się w Twojej lodówce. Prawdopodobnie przynajmniej jeden z nich!
Często chowamy pomidory do lodówki wraz z innymi warzywami. Niestety zimne powietrze przyczynia się do tego, że nasze pomidory przerywają swój proces dojrzewania. Tym samym ich miąższ staje się mniej apetyczny, a smak i aromat nie są już tak intensywne.
Dlatego też polecamy przechowywać pomidory na blacie kuchennym (np. w szklanej misce na owoce). Zobaczysz, że dzięki temu ich smak będzie bardziej intensywny, niż gdyby trzymane były w niskich temperaturach.
Comments are closed.