Smakują obłędnie, a piękny zapach wanilii roznosi się po całym domu. Ciasteczka są nie tylko smaczne i efektowne, ale też szybkie w przygotowaniu. Upieczenie ich naprawdę nie zajmie Ci dużo czasu!
Do miski wsyp mąkę, budyń w proszku oraz miękkie masło i wymieszaj wszystko razem. Następnie dodaj żółtka oraz rum i ponownie wymieszaj na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki.
Później rozwałkuj je na grubość około 3-4 mm oraz wytnij z ciasta ciekawe wzory, na przykład koła lub serca. Wycięte kształty z ciasta wyłóż na blasze z papierem do pieczenia. Następnie piecz je przez 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostygnięciu ciastek posmaruj je grubszą warstwą dżemu bądź nutelli oraz połóż kolejne ciastko na wierzchu. Ciastka niech będą ułożone na płasko do następnego dnia.
Comments are closed.