Kotlety „Ptasie mleczko” są doskonale soczyste, delikatne oraz pachnące – istny raj dla podniebienia Te kotleciki, urozmaicą twoje domowe menu!
W 100 ml mleka namocz chleb. Cebulę pokrój dość drobno i dodaj ja do delikatnie odciśniętego chleba. Do smaku posól i popieprz, a następnie wszystko dobrze wymieszaj.
Do ręki weź trochę mięsa mielonego i nadaj mu kształt placuszka, tak aby pośrodku dało się nałożyć trochę farszu. Zaciśnij krawędzie, aby stworzył się kotlecik.
2 surowe jajka wymieszaj ze 100 ml mleka. Dodaj sól, pieprz, sodę oraz mąkę. Każdy kotlecik zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym oleju do czasu, aż będzie gotowy.
Kotleciki te, idealnie będą się komponowały ze świeżymi oraz marynowanymi ogórkami, lub purée ziemniaczanym.
Warto jednak wtedy pamiętać, że konieczne jest wtedy pieczenie kotlecików w piekarniku przez około 15- 20 minut, w temperaturze 180 stopni.
Comments are closed.