Poznaj stary, sprawdzony przepis który ja stosuję od wielu lat. Pyszna szarlotka na kefirze raz dwa gotowa

Dawno temu, taką szarlotkę serwowała nam tylko moja babcia. Potem moja mama, która przekazała ten fantastyczny przepis również mi. Teraz ja piekę ją bardzo często, ponieważ moje pociechy ją wprost uwielbiają.

 

 

Dzielę się dziś z wami najlepszym, najszybszym i najłatwiejszym przepisem na szarlotkę, według przepisu mojej babci. Do dzieła.

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka kefiru
  • 200 g kaszy manny
  • 3 jabłka
  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka soda
  • 20 g kakao

PRZYGOTOWANIE:

W wygodnej misce, wymieszaj kaszę mannę z sodą, kakao i cukrem. Następnie, dodaj ubite jajka z kefirem. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 20 minut. W tym czasie, do garnka z roztopionym masłem wrzuć obrane i pokrojone w plasterki jabłka.

Duś jabłka na maśle przez około 10 minut. często mieszając. Formę do pieczenia, wyłóż papierem, nasmaruj masłem i wyłóż na nią jabłka. Teraz zalej je przygotowanym wcześniej ciastem i wstaw do piekarnika, rozgrzanego do 180° i piecz przez około 25 minut. Kiedy szarlotka całkowicie wystygnie, posyp ją cukrem pudrem. Pyszna szarlotka jest gotowa.

Nie zapomnij podzielić się nim również z przyjaciółmi. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!