Suszone owoce zmielić razem z orzechami oraz herbatnikami w blenderze. Zmieszać ze sobą 7 dag czekolady i 7 dag masła, a następnie rozpuścić w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej.
Kiedy czekolada z masłem się roztopi, połączyć ją z wcześniej przygotowanymi mielonymi dodatkami, a potem wymieszać. Masa powinna wyjść wilgotna.
Sięgnąć po śmietanę z cukrem, ubijać ją przez około 3 min, następnie wsypać twaróg i ubijać tak długo, aż zrobi się zupełnie gładka. Następnie rozpuścić w kuchence żelatynę i dodać do niej 2 albo 3 łyżki śmietanki.
Wymieszać składniki, ubić za pomocą miksera tę mieszankę, a w tym czasie stopniowo dodawać ją do pozostałej śmietany. Kontynuować ubijanie do uzyskania gładkiej masy.
Comments are closed.