Schab pokroić w 1,5 cm plastry i rozbić je tłuczkiem. Każdy plaster należy posypać solą i pieprzem. Następnie na patelni rozgrzać olej, na który dołożyć masło, a następnie drobno posiekany czosnek.
Podsmażać do lekkiego zeszklenia się co jakiś czas mieszając, aby nie przypaliło się. Następnie do tych składników dorzucić jeszcze półplasterki białej części pora.
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobniejszych oczkach. Później wymieszać go z zimnym porem.
Farsz rozkładać równomiernie na plastry schabu i mięso zwijać w ruloniki spinając wykałaczkami. Następnie należy je dokładnie z każdej strony obsmażać na rozgrzanym wcześniej oleju w naczyniu.
Roztopić 1 łyżkę masła, a potem dodać do niego pieczarki. Całość podsmażyć i zalać wodą.
Potem dorzucić jeszcze kostkę serka i całość dusić pod przykryciem przez 10 minut. Używając blender można uzyskać jednolitą konsystencje sosu.
Comments are closed.