Najsmaczniejsze roladki jakie dotychczas jadłam. Schab, czosnek, pieczarki, por, ser … one smakują wyśmienicie

Schab pokroić w 1,5 cm plastry i rozbić je tłuczkiem. Każdy plaster należy posypać solą i pieprzem. Następnie na patelni rozgrzać olej, na który dołożyć masło, a następnie drobno posiekany czosnek.

 

Podsmażać do lekkiego zeszklenia się co jakiś czas mieszając, aby nie przypaliło się. Następnie do tych składników dorzucić jeszcze półplasterki białej części pora.

Wszystko razem podsmażać jeszcze przez około 10 minut, a potem ostudzić.

Ser żółty zetrzeć na tarce o drobniejszych oczkach. Później wymieszać go z zimnym porem.

Farsz rozkładać równomiernie na plastry schabu i mięso zwijać w ruloniki spinając wykałaczkami. Następnie należy je dokładnie z każdej strony obsmażać na rozgrzanym wcześniej oleju w naczyniu.

Sos serowo – grzybowy:

Roztopić 1 łyżkę masła, a potem dodać do niego pieczarki. Całość podsmażyć i zalać wodą.

Potem dorzucić jeszcze kostkę serka i całość dusić pod przykryciem przez 10 minut. Używając blender można uzyskać jednolitą konsystencje sosu.

Roladki włożyć na żaroodpornego naczynia, które należy zalać przygotowanym sosem. Zapiekać ok. 30 minut w 160 stopniach.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!