Ta rybę pod pierzynką robię w każde święta – Nikt nie robi lepszej, goście zachwyceni

Potrawy z ryb mają same zalety. Ryby są przede wszystkim bardzo zdrowe, zawierające niezbędne do życia witaminy, składniki mineralne i kwasy omega -3.

Z tego względu  należy na stałe wpisać je do swojego menu. Istnieje także wiele odmian ryb, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie, wybierając ryby tłuste lub chude. Kolejną zaletą dań z ryb jest fakt, że można je jeść na wiele sposobów, praktycznie na każdy posiłek w ciągu dnia.

 

Na śniadanie rybkę w sosie, na obiad pieczoną lub smażoną rybę z pysznymi dodatkami, a na kolację np. rybę wędzoną. Jeśli chodzi o rybę serwowaną na obiad to jest mnóstwo przepisów, jednakże ten, który Państwu teraz proponujemy zachwyca prostotą przygotowania. Pomysł na łososia pod pierzynką na pewno skradnie serca wszystkich domowników.

Składniki

  • Łosoś – 1 kg
  • Majonez – 200 g
  • Cebula – 1 szt.
  • Twardy ser – 50 g
  • Mozarella – 50 g
  • Musztarda – 1 łyżeczka
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny – 2 łyżeczki

Przygotowanie

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!