Filet z ryb zawiera dużo ważnych witamin i mikroelementów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawiera nie tylko białko, ale także cenny tłuszcz składający się z wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega – 3 i omega – 6.
Jest ona znana ze względu na jej niski koszt. Niestety jest to ryba o słabej jakości i może przyczynić się do poważnych szkód w ludzkim zdrowiu.
Pangę hoduje się w rzece Mekong, która obfituje w bakterie, hormony, wszelkie chemikalie oraz antybiotyki. Jak widać – nic zdrowego! W mięsie pangi występuje dużo chloranów, ciężkich metali i izomerów.
Przez to osiąga wielkość do sprzedaży nawet 4 razy szybciej niż wymaga się to do normalnego wzrostu w zwykłych warunkach. Głównie ryby nakłuwa się antybiotykami i hormonami. Filet z pangi nie ma kwasów tłuszczowych omega – 3 i innych pozostałych ważnych mikroelementów czy nawet witamin. Supermarkety chętnie kupują tę rybę, ponieważ jest ona bardzo tania.
Comments are closed.