Dzięki temu przepisowi to możliwe! Pomidory, przygotowane w ten sposób nie dość, że są pyszne, to można je jeść codziennie. Położone na świątecznym stole, sprawią, że każdy się nimi zachwyci i będzie prosił Cię o przepis!
Z pomidorów usuń łodygi, umyj je i pokrój w plastry. Następnie przełóż je do wysterylizowanego słoika. Paprykę oczyść z nasion i pokrój ja w plastry.
Natkę pietruszki posiekaj. Czosnek obierz oraz posiekaj na duże kawałki. Wszystkie składniki włóż do blendera, dodaj sól, olej roślinny, ocet oraz cukier. Zmiel na gładką masę.
Powstałą marynatę wlej do pomidorów i zakręć słoik. Słoik postaw na boku i kilkukrotnie obróć go po stole, aby marynata rozłożyła się równomiernie na pomidorach.
Przygotowany słoik, wstaw do lodówki na co najmniej jeden dzień. Postaw go do góry nogami.
Comments are closed.